5 vilde naturoplevelser i Sydsverige

Overvejer du en getaway til Sydsverige? Her finder du tips til skønne naturoplevelser i det svenske land. Du kan f.eks. sejle i skærgården, sove i telt midt i naturen, tage på glamping, se elge i nationalparken eller nyde livet på et spa ophold. 


Alt det får du råd til herunder, så læs gerne med!


Udforsk Sydsveriges Skærgård

Er du til en idyllisk ø-ferie, så er området omkring Blekinge lige noget for dig. Om sommeren er det et populært område til ø-hop. Det er muligt at sejle fra ø til ø i din egen båd eller med en af områdets mange rutefærger. 


Tager du bilen med til Sverige, skal du kun køre omkring to timer fra Øresundsbroen og til starten af Blekinge Skærgård. Området strækker sig fra Pukavik til Torhamn og ligger i Småland på Sveriges sydkyst. 


Gør brug af Sveriges “allemandsrät”

I Sverige kan du sove i naturen næsten hvor du vil. Det er det unikke ved outdoor eventyr i Sverige, for du behøver ikke andet end dit eget telt eller en hængekøje. Du skal dog vise hensyn til både dyr, og du må selvfølgelig heller ikke ødelægge noget på private grunde. Men det bør ikke være svært at overholde. 


Tag på glamping ophold i Båstad

Du behøver ikke pakke soveposen og dit eget telt for at sove i Sydsveriges natur. De senere år er glamping blevet mere og mere populært, også i Sverige. Hos Båstad Camping i Halland kan du indkvartere dig i store tematiske safaritelte til 4 personer. 


I området omkring Båstad Camping kan du tage på svømmetur i Skummeslövsbadet, en opvarmet swimmingpool med tilhørende café og et område til beach volleyball. I højsæsonen kører det populære turist tog, Morris, imellem campingpladsen og svømmebadet. Desuden kan du opleve området både til fods og på cykel. 


Læs mere om glamping i Sydsverige på Glampingguiden.dk.

Eventyr i Store Mosse Nationalpark

Den største nationalpark i Sydsverige hedder Store Mosse. Området fylder 75 kvadratkilometer, og er karakteriseret ved en kæmpe højmose. Det kan på mange måder minde om Lapland med nåletræer og åbne strækninger. 


Er du til dyreliv, kan du se elgen. Her er det bedst at stå tidligt op, for elgene lader sig helst se om morgenen. Du kan nyde området på vandrestierne, og overnatte i forskellige hytter undervejs.


Spa ophold i Sveriges strandbyer

Sydsverige er især kendt for sine mange spahoteller i verdensklasse. Mange af hotellerne er placeret tæt på stranden - hvis ikke lige ned til den. Af lækre spahoteller kan nævnes Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad og Hotel Skansen. 


Et spaophold er en god oplevelse at have sammen med vennerne eller kæresten. Det giver dig ro fra hverdagen, hvor du får lov til bare at koble af, og være sammen med én (eller flere), du holder af. 


Kom let til Sydsverige

Sydsverige er let forbundet med Øresundsbroen, som du let kommer til via. København. Bor du ikke i hovedstadsområdet, eller tæt på, kan du også tage med færgen fra enten Helsingør til Helsingborg, Frederikshavn til Göteborg eller Grenaa til Halmstad. 


Husk at bestille en billet til din bil, cykel eller motorcykel, så du let kan komme rundt og opleve naturen i skønne Sydsverige!


Scroll to Top